Gratinat de prunes amb merenga de cacau

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Prunes:

  • 600 grams de prunes, tallades en meitats i sense pinyols
  • 2 a 3 cullerades de sucre
  • ½ culleradeta de canyella en pols
  • 1 pessic de clavell, de cardamom, de gingebre i de coriandre
  • Alguns flocs de mantega.

Merenga de cacau:

  • 2 clares d'ou
  • 1 pessic de sal
  • 80 grams de sucre
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • Sucre en pols per decorar.

4 racions

Elaboració

Prunes:

Omple la fruita en gots.
Barreja el sucre i les espècies i espolsa pel damunt de la fruita.
Agrega uns flocs de mantega, per sobre.
Col·loca els gots en la safata del forn, tapa i posa al mig del forn.
Escalfa el forn a 200 graus, i gratina de 20 a 30 minuts.

Merenga de cacau:

Bat les clares d'ou amb la sal.
Agrega el sucre i segueix batent fins que les clares siguin ben compactes i brillin.
Afegeix el cacau i mescla bé, omple la merenga en un sac de pastel er.
Retira els gots del forn, treu la tapa i distribueix la merenga per sobre.
Col·loca la safata amb els gots, altra vegada en el forn i gratina, durant 8 a 10 minuts.
Retira els gots del forn, i espolsa el sucre en pols, pel damunt, en el moment de servir.
Si t'agrada, serveix els gots amb una bola de gelat de vainilla.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1365 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
bonissim

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: